Samenwerken

Samenwerken heeft de toekomst!

Wanneer we samenwerken kunnen we een beter resultaat bereiken dan alleen of sneller tot een oplossing komen. Kijk maar naar voorbeelden in de sport: een peleton wielrenners is bijna altijd sneller dan de individuele kopman, een estafetteploeg kan een grotere afstand overbruggen in een kortere tijd dan wanneer we dat van de enkele loper zouden vragen.

Microsoft Office 365

Het voordeel van samenwerken geldt ook op kantoor. En met de juiste middelen wordt dat samenwerken een stuk beheersbaarder. We zien nu al dat Microsoft Office 365 actief inzet op samenwerking, met digitale hulpmiddelen.

Vier applicaties voor het optimaliseren van de samenwerking

Sharepoint

SharePoint Online is een onderdeel van Office. Het is een digitaal platform om informatie op te slaan, te organiseren, te delen en te bekijken vanaf elk apparaat en vanaf elke locatie waar een internetverbinding aanwezig is.

OneNote

OneNote is een digitaal notitieblok. Hiermee kunt u notities maken en delen, waar u op dat moment maar bent. In OneNote worden uw notities automatisch opgeslagen en gesynchroniseerd, zodat u altijd een up-to-date overzicht heeft.

MS Project

Bij projecten – ongeacht van welke grootte – is MS Project een geweldig hulpmiddel om iedereen die bij het project betrokken is te informeren en hen feed back te laten geven. Projecten kunnen niet zonder deze methode van samenwerking.

Planner

Planner, een app van Office 365, is ook een prima hulpmiddel voor samengewerking. Taken, afspraken plannen in de agenda’s van teamleden, bestanden delen en communiceren, met Planner wordt samenwerking gestroomlijnd!

Topwerk traint in samenwerken!

Topwerk geeft trainingen in samenwerking. Gebaseerd op één van de bovengenoemde applicaties om de samenwerking te organiseren en te beheren. En altijd in combinatie met Microsoft Office. Dat is tenslotte de spil in alle communicatie, omdat samenwerken voor een groot deel bestaat uit goede communicatie en weten wat er op welk moment verwacht wordt. Zodat ieder teamlid zich kan richten op de eigen vaardigheden en kwaliteiten en men gezamenlijk kan excelleren in samenwerking.

Wilt u ook effectiever samenwerken?

Neem contact met ons op!

ONZE TRAININGEN