Samenwerken

Samenwerken heeft de toekomst!

Wanneer we samenwerken kunnen we een beter resultaat bereiken dan alleen of sneller tot een oplossing komen. Kijk maar naar voorbeelden in de sport: een peleton wielrenners is bijna altijd sneller dan de individuele kopman, een estafetteploeg kan een grotere afstand overbruggen in een kortere tijd dan wanneer we dat van de enkele loper zouden vragen.

Microsoft 365

Het voordeel van samenwerken geldt ook op kantoor. En met de juiste middelen wordt dat samenwerken een stuk beheersbaarder. We zien nu al dat Microsoft 365 actief inzet op samenwerking, met digitale hulpmiddelen.

Vier applicaties voor het optimaliseren van de samenwerking

Sharepoint

Microsoft SharePoint Online is een digitaal platform om informatie op te slaan, te organiseren, te delen en te bekijken vanaf elk apparaat en vanaf elke locatie waar een internetverbinding aanwezig is.

OneNote

OneNote is een digitaal notitieblok maar ook een handige tool voor effectief online vergaderen. Met OneNote kunt u notities maken en delen. OneNote slaat deze automatisch op en synchroniseert ze, zodat u altijd en overal een up-to-date overzicht heeft.

Project

Bij projecten – ongeacht van welke grootte – is Microsoft Project een geweldig hulpmiddel om iedereen die bij het project betrokken is te informeren en hen feed back te laten geven. Projecten kunnen niet zonder deze methode van samenwerking.

Teams

Microsoft Teams maakt samenwerken makkelijk. Chatten, meetings organiseren, documenten delen en taakgericht werken, alle info is beschikbaar op één plek. Met teams werk je overzichtelijk en georganiseerd.

Topwerk traint in samenwerken!

Topwerk geeft trainingen in samenwerking. Gebaseerd op één van de bovengenoemde applicaties om de samenwerking te organiseren en te beheren. En altijd in combinatie met Microsoft Office. Dat is tenslotte de spil in alle communicatie, omdat samenwerken voor een groot deel bestaat uit goede communicatie en weten wat er op welk moment verwacht wordt. Zodat ieder teamlid zich kan richten op de eigen vaardigheden en kwaliteiten en men gezamenlijk kan excelleren in samenwerking.

Effectief samenwerken in ‘Coronatijd’ met Microsoft Teams

Nu het Coronavirus onze manier van werken heeft beïnvloed, en velen van ons daardoor gedeeltelijk of volledig thuiswerken, zoeken veel bedrijven naar een goede oplossing voor het in contact blijven met medewerkers, leveranciers en klanten, waarbij de functionaliteit van het bestanden delen, beheren van gesprekken en chats en informatie opslaan een wezenlijk onderdeel vormt.

Microsoft Teams biedt hiervoor een perfecte oplossing. In combinatie met de Topwerk trainingen leren uw medewerkers snel en effectief omgaan met Teams, bij voorkeur in combinatie met de andere Microsoft toepassingen Word, Excel, PowerPoint, OneNote en Outlook.

Meer weten? Mail ons en we sturen u een link naar een korte – gratis – introductie van Teams.

Wilt u ook effectiever samenwerken?

Neem contact met ons op!

ONZE TRAININGEN